1

Zorgenloos Le(u)ven

Kapucijnenvoer 33, 3000 Leuven

Hertogensite in Leuven

De ziekenhuissite tussen Kapucijnenvoer, Minderbroedersstraat en Brusselsestraat omhelst een gebied van meer dan zes hectare. Vandaag een geïsoleerd amalgaam van gebouwen uit een ver en recent verleden; morgen een duurzame stadswijk met een evenwichtige mix van woonvormen. Een plek waar wonen, natuur en cultuur versmelten tot een geheel dat het verleden eert en de toekomst omarmt.

De versteende site krijgt een veelzijdige invulling die nieuwe bewoners en functies aantrekt. Om zo een dynamisch en betekenisvol stadsdeel te creëren met open ruimte, publiek groen en autoluw verkeer. En ook een titelrol voor de nu nog overwelfde Dijle-arm en restanten van de middeleeuwse stadsomwalling.

De nieuwe site respecteert en herbestemt waardevolle gebouwen, en verweeft ze naadloos in een nieuw binnenstedelijk ontwerp waar het aangenomen vertoeven is. Bovendien wordt de publieke ruimte flink opgewaardeerd met beeldbepalend collectief groen. De verloederde ziekenhuissite die in het teken stond van zorg transformeert in een decor voor zorgeloos woonplezier.

Beschikbaar vanaf
1 september 2021

Heeft u interesse of een vraag over dit gebouw?

Bezoek dit gebouw

Kapucijnenvoer 33, 3000 Leuven

Contacteer Key Estate over dit gebouw

T. + 32 2 420 03 03
info@keyestate.be