1

Het kopen van kantoren vraagt een goede aanpak

Bekijk alvast ons aanbod kantoren te koop

Wanneer u wil kantoren kopen en u hiervoor op zoek gaat naar geschikt bedrijfsvastgoed, dient u in de eerste plaats de noden van het bedrijf en van de nieuwe vestiging goed te kennen. Eens dat bepaald is, gaat Key Estate gericht voor uw onderneming op zoek en brengt het u een selectie die hieraan voldoet. Verder is het van belang om uw zoekproces naar een nieuw bedrijfsgebouw tijdig te starten, zodat u uw onderhandelingspositie kan verstevigen en de verhuis of uitbreiding voldoende kan plannen. Hierbij geldt, hoe groter de omvang hoe meer tijd dient voorzien te worden. Neem dus tijdig contact met op met ons team van experts in bedrijfsvastgoed.

Bepalen van de grootte van de kantoorruimte

Bij het kiezen van een bedrijfsgebouw te koop, stelt zich in eerste plaats de vraag hoeveel kantoorruimte en werkplaats er nodig is. Om dit correct te bepalen, dient rekening te worden gehouden met de bedrijfsactiviteiten. Belangrijk hierbij is het bepalen of er privékantoren nodig zijn, of als het voldoende is als elke werknemer een eigen bureau heeft, of als er ruimte is voor flexibele werkopstellingen. Het spreekt voor zich dat indien er nood is aan aparte kantoorruimtes of meerdere samenwerkingsruimtes voor vergaderingen voor grote groepen, dit ook voor meer nodige werkruimte zorgt in het algemeen. Als richtlijn kan aangenomen worden dat een kantoorruimte bij voorkeur tussen de 8 tot 15 vierkante meter per persoon telt. Maar hoeveel kantoorruimte per persoon precies nodig is, hangt ook af van de aard van het bedrijf en de manier waarop het bedrijf werkt. Zaken om rekening mee te houden bij het kopen van kantoren.

Het belang van goed doordacht te werk te gaan

De beslissing om nieuw bedrijfsvastgoed te kopen gaat niet over één nacht ijs. Het gaat dan ook om een beslissing met behoorlijke invloed op het bedrijf in totaal. Het vinden van nieuwe kantoren kan een grote impact inhouden voor uw onderneming. De gekozen bedrijfslocatie heeft rechtstreeks invloed op zowel uw leveranciers, als klanten en medewerkers. Het huren van kantoren of kopen van nieuw bedrijfsvastgoed maakt deel uit van het groeiproces van ondernemingen. Het is hierbij dus van belang om niks te vergeten en wel goed doordacht te werk te gaan.

Kopen van kantoren met de steun van een expert

Kantoorgebouwen dienen aan specifieke verwachtingen te voldoen en vragen daarom de nodige expertise bij de ontwikkeling. Ook belangrijk hierbij is om u vooraf goed te informeren over de nodige en mogelijk vergunningen voor het uitvoeren van uw activiteiten op de site. Daarnaast geeft uw kantoor een eerste indruk aan uw bezoekers en maakt het zo ook deel uit van uw imago. Geef er daarom ook de nodige aandacht aan of het kantoor ook past bij uw bedrijfsimago. Maar zorg er ook voor dat uw kantoor past bij uw bedrijfsactiviteiten. En vergeet hierbij ook niet rekening te houden met het creëren van een goede productieve werkplek voor de medewerkers die toch een groot deel van hun tijd spenderen op de werkvloer. Veel stof om over na te denken dus. Schakel daarom de hulp van een expert in bij het kopen van kantoren. Reken gerust op Key Estate wanneer u op zoek bent naar een geschikt kantoorgebouw te koop.

Neem gerust contact met ons op