1

Kies voor een hedendaagse inrichting van uw kantoorgebouw

Een kantoor op maat van uw wensen? Reken op onze expertise

Voor de inrichting van uw kantoorgebouw kan u beroep doen op experten. Met een sterk ontwerpteam worden de commerciële ruimtes optimaal ingericht. Dat zorgt voor een goede indruk bij klanten, maar ook voor een goed gevoel bij de medewerkers. Daarnaast bevordert het efficiënt en flexibel werken en is het op termijn dus ook winstgevend.

De evolutie van de inrichting van kantoorgebouwen

De inrichting van een kantoorgebouw heeft de voorbije jaren veel vernieuwingen gekend. De aparte kantoren van weleer hebben plaatsgemaakt voor open kantoorruimtes. Deze weten meteen de vastgoedkosten in grote mate te drukken, gezien deze indeling minder ruimte vraagt. Daarnaast dacht men dat open kantoren ook de samenwerking tussen medewerkers zou vergroten en zou bijdragen aan meer interactie en samenhorigheid tussen de werknemers onderling. Een idee dat intussen niet zozeer correct blijkt te zijn. In tegenstelling blijkt de samenwerking soms af te nemen, waar bepaalde nadelen toenemen. Zo neemt men een dalende gemoedsrust en een productiviteit waar. Verder blijken deze open kantoren vaak  te luidruchtig, wat een negatieve impact heeft op de concentratie en ook privégesprekken bemoeilijkt.

New Way Of Working en andere nieuwe tendensen

Anticiperend op dit probleem is de New Way Of Working en het nieuwe initiatief om te werken in segmenten sterk in opmars. Een gesegmenteerd kantoor is opgedeeld in verschillende ruimtes afgestemd op het uitvoeren van verschillende taken en rekening houdend met verschillende persoonlijkheden. Want zelfs in afdelingen en bedrijven waar veel nood is aan samenwerking en creativiteit, is er nog steeds de nood aan ongestoorde werkplekken waar men in stilte uiterst productief kan zijn. Anderzijds worden bedrijfsmedewerkers van verschillende afdelingen gestimuleerd meer met elkaar te communiceren. Dit kan bijvoorbeeld door meer verbindingen tussen verschillende afdelingen en gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw te voorzien, alsook digitaal via teleconferenties.

De werknemer centraal bij de inrichting van het kantoorgebouw

Aangezien de medewerkers het vaakst in de ruimtes zullen vertoeven, kan het aan te raden zijn hen voldoende bij de inrichting van het kantoorgebouw en de aankleding ervan te betrekken. Zeker wanneer de nieuwe inrichting van het kantoorgebouw ook een aangepaste werkwijze kan inhouden, is het van belang hierover tijdig te communiceren. Bij het inrichten van uw kantoorgebouw is het van belang kennis te hebben over wat u nodig heeft om de werkruimte te vernieuwen en wat hierbij het verschil kan maken naar productiviteit en winst. Daarom is het goed vooraf te luisteren naar de noden en ervaringen van uw werknemers om de ideale werkplek te creëren. Deze vormen de beste graadmeters voor succes bij de inrichting van uw kantoorruimtes en de hier bijhorende impact op de productiviteit. Denk bij de inrichting van een kantoorgebouw ook aan de noden van de toekomst. Als expert is Key Estate goed op de hoogte waaraan een nieuwe inrichting van een kantoorgebouw dient aan te voldoen. Wij staan u dan ook met plezier bij met onze kennis en tips bij het vinden van een nieuw bedrijfsvastgoed met een kantoorinrichting die helemaal aan de verwachtingen en wensen voldoet.