1

De beste locatie voor een bedrijfsgebouw te koop

Bekijk ons aanbod bedrijfsgebouwen te koop

Eén van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuw bedrijfsgebouw, is het bepalen van wat de beste kantoorlocatie voor uw bedrijf is. Wanneer u op zoek gaat naar een kantoorgebouw te koop, hoort de locatie dus bij één van de eerst te bepalen factoren. Bij het overwegen van de locatiemogelijkheden is uw budget uiteraard bepalend. Maar we houden ook in gedachten dat de locatie van een bedrijfsgebouw niet alleen cruciaal is voor het bedrijf zelf, maar ook voor wie interesse heeft in het pand als investering.

In de stad, een industriepark of bedrijvencentrum?

Bij het bepalen van de gewenste locatie, is niet enkel de regio van belang, maar kan men ook rekening houden met het gewenste stadsdeel. Kiest men voor een stadscentrum, dan biedt dit als voordelen de levendigheid en de vele mogelijkheden tot openbaarvervoer. Daarnaast is er de nabijheid van andere zaken alsook horecazaken wat onder meer een zakenlunch altijd heel eenvoudig en snel mogelijk maakt. In een industriële site staat het zakenleven dan weer centraal en diverse grote bedrijven zijn er gegroepeerd. Of gaat de voorkeur uit naar kantoorgebouwen in een bedrijvencentrum? Dan zijn deze veelal voorzien van uitstekende accommodaties en ruime parkeermogelijkheden. Key Estate biedt u een breed en gevarieerd aanbod bedrijfsgebouwen te koop die zowel gelegen zijn in toegankelijke industriezones, als drukke winkelstraten, in de nabijheid van belangrijke invalswegen en andere kanalen.

Kies voor een bedrijfsgebouw te koop dat past bij uw bedrijf

Welke locatie heeft u in gedachten voor uw nieuwe of bijkomende bedrijfsgebouw? Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een bedrijfsgebouw dat te koop staat, is de gekozen locatie die moet aansluiten bij uw bedrijf, de activiteiten en noden. Ook uw bedrijfstype en bedrijfsactiviteiten zijn dus van invloed op de gekozen bedrijfslocatie. Hou ook rekening met waar uw klanten zich bevinden en hoe zij makkelijk de weg tot bij u vinden. Daarnaast kan ook niet elke bedrijfsactiviteit zich op eender welke locatie vestigen. Als uw bedrijf bijvoorbeeld milieubelastende activiteiten onderneemt, spreekt het voor zich dat u hiermee ook rekening zal moeten houden naar bedrijfslocatie toe. Zo kan uw bedrijf bepaalde licenties of vergunningen nodig hebben om zich op een bepaalde locatie te mogen vestigen. Afhankelijk van uw bedrijfsnoden maken wij u concrete passende voorstellen.

Grondig buurtonderzoek en prospectie naar concurrenten

Bij het bepalen van een goede bedrijfslocatie kan u rekening houden met meerdere aspecten. Denk hierbij aan de aanwezigheid van andere bedrijven in de buurt. Gaat het om concurrentie of leveren ze ondersteunende of aanvullende activiteiten voor uw bedrijf? Zijn er leveranciers en distributeurs in de nabijheid gelegen? Het is dan ook aan te raden om aan prospectie in de buurt te doen, zodat u een goed beeld heeft van de eventuele concurrentie en andere bedrijvigheid in de buurt. De aanwezigheid van concurrentie bijvoorbeeld kan zowel zorgen voor een positiestrijd als voor een versterking voor elkaar. Daarnaast is het aangewezen u ook goed vooraf te informeren over eventuele of mogelijke geplande ontwikkelingen in het gebied.

Verkies een vlot toegankelijk bedrijfsgebouw te koop

Hoe goed zijn de kantoren bereikbaar via alle kanalen? Wanneer uw zaak ook internationaal werkt en hierdoor regelmatige internationale contacten heeft, is het aan te raden hier ook rekening mee houden. Dat kan door te kiezen voor een kantoorgebouw te huur in de nabijheid van of met een goede verbinding naar een luchthaven. Rekening houdende met de bereikbaarheid, is er ook steeds meer vraag naar kantoorgebouwen in de buurt van een station. Het fileprobleem is een punt dat voor velen een hindernis vormt. Hierdoor zit dus zowel thuiswerk als pendelen met openbaar vervoer sterk in de lift. Bij de locatie van een bedrijfsgebouw te koop, is de aandacht voor mobiliteit via de verschillende kanalen dus een belangrijk gegeven. Hou daarom onder meer rekening met de toegankelijkheid met zowel openbaar vervoer, alsook de nabijheid van scheepvaart en luchthavens en invalswegen in de omgeving. Reken op de expertise van Key Estate wanneer u op zoek bent naar bedrijfsvastgoed te koop, wij bieden u een ruim aanbod en gedegen advies. 

Neem gerust contact met ons op